Doelgroepen & Groepstraining

Hieronder staan opleidingen die opleiden tot specialist en trainer op het gebied van doelgroepen en groepstraining. Klik op de knop meer informatie om te lezen wat deze opleiding inhoudt en bij welke aanbieder je deze opleiding kunt volgen.
Kies je richting
Kies je opleiding
Bekijk aanbieders
Contact de opleider

Deze opleiding leert jou hoe je een groepsles verzorgt gericht op werken met muziek, choreografie,  cueing en verbale en non-verbale communicatie. Dit is de allround opleiding voor groepslessen als aerobics, bodyshape of steps.

 

Deze opleiding leert jou hoe je indoor cycling lessen verzorgd. Indoor fietsen met behulp van een vliegwiel.  Leer alles over lesgeven aan groepen op muziek, cueing, lesopbouw, techniek, fietsinstellingen, coaching, presentatie en trainen op hartslag.  

 

Deze opleiding leert jou om een steples te verzorgen gericht op het werken met muziek, choreografie, cueing en verbale en non-verbale communicatie. Leer op een professionele wijze een steples vanuit de basis op te bouwen tot de meest complexe stepchoreografie├źn. 

 

Deze opleiding leert jou om klanten te trainen als een kickboxer maar dan zonder het sparren. Leer middels de juiste stoot- en traptechnieken om klanten in een goede conditie te krijgen. Leer zelfstandig training te geven aan een groep deelnemers.

 

Deze opleiding leert jou om een basis pilates instructeur te worden. Je leert alles over body & mind, core training, lenigheid en evenwicht. Klassiek Pilates richt zich op het lichaam in zijn meest natuurlijke staat waarbij houding en techniek erg belangrijk zijn.

 

Deze opleiding leert jou om een groepsles te geven waar yoga, stretching en mindfullness gecombineerd worden met kracht- en conditieoefeningen in Tabatastijl waarbij kettelbells gebruikt worden. Je daagt klanten op opzwepene muziek uit om hun grenzen te verleggen.

 

Deze opleiding leert jou hoe je op een uitdagende en veilige manier een outdoor (groeps)training verzorgd. Hierbij gebruik je voornamelijk elementen uit de natuur of omgeving, het eigen lichaamsgewicht, de medesporters en klein trainingsmateriaal.

 

Deze opleiding leert jou senioren te begeleiden en te adviseren op het gebied fitness en bewegen. Leer aan de hand van doelgroepspecifieke kenmerken testen af te nemen, trainingsprogramma's op te stellen en oefeningen voor te schrijven. 

 

Deze opleiding leert jou om een basis yoga docent te worden. Je leert alles over de filosofie achter yoga, verschillende vormen van yoga, oefeningen, eigen vaardigheid, veilige instructie, ademhaling en meditatie. Ontdek welke yoga stijl het beste bij je past!

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van fitnessopleidingen. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!