Sport & Gezondheid

Hieronder staan opleidingen die opleiden tot specialist en trainer op het gebied van sport en gezondheid. Klik op de knop meer informatie om te lezen wat deze opleiding inhoudt en bij welke aanbieder je deze opleiding kunt volgen.
Kies je richting
Kies je opleiding
Bekijk aanbieders
Contact de opleider

Deze opleiding leert jou om op een verantwoorde wijze (zelfstandig) looptrainingen te verzorgen voor zowel loopgroepen als individuen. Leer over hartslag, voeding, techniek, blessures en het maken van een verantwoorde opbouw van een looptraining.

 

Deze opleiding leert jou om een medische fitness trainer te worden. Je leert klanten met medische klachten te begeleiden waarbij bewegen centraal staat. Leer hoe een klant te trainen met spierblessures of aandoeningen aan gewrichten zoals rug of schouder.

 

Deze opleiding leert jou om sportmasseur te worden. Leer alles over massagetechnieken, weefsel- en celleer, spieren, kramp, bandages en tapen. Leer sporters goed voor te lichten, te begeleiden en te behandelen ter voorkoming of genezing van sportletsel.

 

Deze (EREPS level 5) opleiding leert jou om specialist te worden op het gebied van bewegen en gezondheid. Leer hoe je doelgroepen zoals ouderen of klanten met medische aandoeningen kunt trainen met als resultaat een verbeterde gezondheid.

 

Deze opleiding leert jou om de fysieke prestaties van geblesseerde én fitte sporters te verbeteren. Middels fysieke testen en analyses leer jij de zwakke schakels van een individu of team te herkennen om zo het beste fysieke trainingsprogramma te maken.

 

Deze opleiding leert jou om de fysieke prestaties van voetballers te verbeteren. Middels testen, wetenschappelijke onderbouwde kennis en praktijkgerichte oefeningen leer je het maximale te halen uit jouw team en individuele spelers.

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van fitnessopleidingen. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!