Voeding & Lifestyle

Hieronder staan opleidingen die opleiden tot specialist op het gebied van voeding en lifestyle. Klik op de knop meer informatie om te lezen wat deze opleiding inhoudt en bij welke aanbieder je deze opleiding kunt volgen.
Kies je richting
Kies je opleiding
Bekijk aanbieders
Contact de opleider

Deze opleiding leert jou veel over voeding. Variërend van de opbouw en structuur van voedingsstoffen tot de herkomst van voeding en de effecten van voeding op de gezondheid of sportprestatie. Je leert wat gezonde voeding is en welke schadelijk kan zijn.

 

Deze opleiding leert je om cliënten met een gewichtsprobleem te begeleiden naar een gezond eet- en leefpatroon. Je leert hoe je een klant middels een persoonlijk advies op de juiste manier kan coachen naar het ideale streefgewicht.

 

Deze opleiding leert jou sporters te begeleiden en te adviseren op het gebied van voeding, een gezonde levensstijl, afvallen en het verbeteren van sportprestaties. Leer anamneses af te nemen en gerichte voedingsschema's op te stellen afgestemd op verschillende type sporters. 

 

Leer als fitness-, voeding- en gezondheidsprofessional om middels leefstijlcoaching een duurzaam resultaat te bereiken bij jouw klant door te focussen op bewegen, voeding, slaap, motivatie en gedragsverandering.  

 

De post hbo-opleiding tot leefstijlcoach is voor iedereen met een afgeronde hbo- of wo-opleiding die mensen willen begeleiden met als doel een gezond leven te leiden. Deze opleiding is geaccrediteerd door de Beroepsvereniging Leefstijlcoaches. 

 

Krijg inzicht in de geschiedenis van ons voedingspatroon, wat er mis is met onze huidige voeding, wat de nieuwe voedingsrichtlijnen zijn en hoe we om kunnen switchen naar duurzaam gezonder eten. Leer om een compacte voedingsanalyse uit te voeren en advies toe te passen.

 

Deze opleiding leert jou over voedingswetenschap, gedragsveranderingsstrategieën en voedingscoachingstrategieën. Je leert klanten te begeleiden die hun lichaamssamenstelling, atletische prestaties en hun gezondheid willen verbeteren.

 

Deze opleiding leert jou klanten met burn-out, vermoeidheids- of stressklachten te begeleiden naar een duurzame en gezonde leefstijl waarbij het accent ligt op hoe je met stress om kunt gaan en op welke manieren je meer (nacht)rust kunt ervaren.  

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van fitnessopleidingen. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!