Kickboxing Instructeur

Leer om op een verantwoorde en energieke manier kickbox training te geven zonder daar bij te sparren. Leer je klanten om middels kickbox training met plezier en afzien fit te worden en te blijven.

Hieronder tref je meer informatie over de opleiding tot Kickboxing Instructeur:

Voor wie

Fitnesstrainers, personal trainers, bootcamp trainers en andere sportprofessionals die zich willen specialiseren als Kickboxing Instructeur.

Toelating

Er is geen specifieke vooropleiding verplicht. Wel is er een vereiste ten aanzien van het niveau van de eigen vaardigheid. Voor deelname aan deze opleiding is kickbokservaring een vereiste. Namelijk dat je minimaal een jaar met een trainingsfrequentie van 1 á 2 trainingen per week intensief hebt deelgenomen aan kickbokstrainingen of soortgelijke combat lessen. Je hoeft geen ervaring te hebben in lesgeven of wedstrijden. Bij aanvang van het examen geldt er een leeftijd van minimaal 18 jaar.

Inhoud van de opleiding

  • Techniek en houding verbetering/perfectie
  • Lesvoorbereiding
  • Presentatiekunde
  • Relationeel handelen
  • Coaching
  • Creëeren van een hoge belevingswaarde
  • Het kunnen sturen en stuwen van de emotie bij de deelnemers.

Examens

De opleiding wordt afgerond met een praktijkexamen. Na het behalen van dit examen ontvangt men een EFAA Opleidingen certificaat Kickboxing Instructeur. Bij het niet behalen van het examen kan er kostenloos een herexamen gedaan worden middels een video-examen.

Erkenning

Opleiders hebben deze specialisatie zelf ontwikkeld zonder specifieke erkenning.

Opleidingsroutes

Deze specialisatie wordt verzorgd middels lessen op een praktijklocatie. Gezien het praktische karakter van de opleiding is deze opleiding niet online te volgen. De opleiding wordt gestart met een theorieblok waarna er direct een praktijkgedeelte plaats vindt. Ter voorbereiding op het praktijkexamen wordt ook enige zelfstudie gevraagd.
Kickboxing Instructeur
EFAA
449
3 lesmomenten
6 uur per les
1 examendag(en)
-
Veenendaal
Bekijk locaties
  • Verbeter je eigen technische vaardigheden
  • Leer gevarieerde kickboxing lessen zelfstandig te kunnen voorbereiden
  • In samenwerking met UFW International
Maak het jezelf makkelijk!
Overdag - Avond - Online?
Alles Dag Avond Online
Verkort of regulier
Alles Verkort Regulier
Prijs: €  200 €  600
Aantal lessen: 1 16

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van fitnessopleidingen. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!