Wat zijn de belangrijkste erkenningen voor fitness instructeurs en personal trainers?

Image

Fitness instructeur en personal trainer zijn veel voorkomende beroepen in de fitnessbranche. Het kan daarom van meerwaarde zijn om een erkend diploma te behalen. Wat zijn de belangrijkste organisaties die deze erkenning uitgeven?

NL Actief (voorheen Fit!vak)

NL Actief is de brancheorganisatie van erkende sport- en bewegingscentra in Nederland. NL Actief verzorgt zelf geen opleidingen maar ontwikkelt samen met de branche de competentieprofielen en toetsingscriteria. Indien je een opleiding gevolgd hebt erkend door NL Actief kun je je registreren in Fitned. Dit is een nationaal register voor erkende fitness instructeurs.

Europe Active

Europe Active is de Europese fitness- en gezondheidsbranche die als doel heeft om de kwaliteit en professionaliteit van de trainers en dienstverlening binnen de fitness- en gezondheidsbranche te waarborgen. Indien je een opleiding hebt gevolgd erkend door Europe Active kun je je registreren in een speciaal register. Het European Register of Exercise Professionals (EREPS) is een internationaal register voor erkende instructeurs, trainers en docenten die actief zijn binnen de Europese fitness- en gezondheidsbranche.

Op Fitness-Opleidingen.nl wordt per opleiding aangegeven of deze erkend zijn door NL Actief of Europe Active (EREPS).

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van fitnessopleidingen. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!