Wat betekent branche-erkend?

Image

Vanuit opleiders wordt vaak gesproken over een branche-erkend diploma. Veel mensen vragen zich af wat de waarde van zo'n diploma is. Is dit nu een erkend diploma door een officiële instantie of niet?

Wat houdt een branche-erkend diploma in?

Sommige opleiders gebruiken het woord branche-erkend. Dit wil zeggen dat de opleider beweert dat de branche (fitnessclubs en andere stakeholders in de fitnesswereld) hun opleiding of certificaat erkennen als waardevol en betrouwbaar. Het woord branche-erkend heeft geen officiële status of erkenning. Het is puur een bewering van de aanbieder van de opleiding. 

Dus wat is een branche-erkend diploma dan waard?

Deze vraag is niet eenduidig te beantwoorden. Het verstandig om hier goed onderzoek naar te doen. Mogelijk staat een opleiding van een specifieke opleider inderdaad hoog aangeschreven door de fitnessbranche maar voor hetzelfde geld is dit niet het geval. Belangrijke vragen om jezelf te stellen ten aanzien van de waarde van een branche-erkend diploma zijn:

  • Leert de opleiding mij inhoudelijk wat ik graag zou willen weten?
  • Verhoogt deze opleiding mijn kwaliteit als professional en kan ik hierdoor beter mijn klanten begeleiden?
  • Verhoogt dit mijn status als trainer (populariteit, verdienste of aanzien)?
  • Vergroot dit mijn kansen in mijn carriëre (een betere baan, doorgroei mogelijkheden etc.)?

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van fitnessopleidingen. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!