Hieronder tref je meer informatie over de Fitnesstrainer A opleiding:
Voor wie
Toelating
Inhoud van de opleiding
- Gedrag en gedragsverandering bij training en voeding
- Biomechanica
- Inspanningsfysiologie
- Trainingsleer
- Krachttraining met musculaire trainingsapparatuur
- Klantbegeleiding
- Blessurepreventie en behandeling
- Voeding en Sport
- Dopingpreventie
Examens
Het theorie-examen van Fitnesstrainer A is een schriftelijke toets, bestaande uit 60-meerkeuze vragen. De lesstof voor het theorie-examen is samengevoegd in het cursusboek ‘Fitnesstrainer A’. Je moet hiervoor minimaal een 5,5 halen om dit examen te halen.
Praktijkstage en portfolio
Het tweede examenonderdeel is de beoordeling van het door jou aangelegde portfolio. Dit portfolio wordt opgebouwd aan de hand van vijf deelopdrachten, die zijn beschreven in het handboek Fitnesstrainer A. De opdrachten voer je uit in (opdracht van) een fitnesscentrum, in de vorm van een stage. Je stagebegeleider moet tekenen voor een goed verloop van de stage en je portfolio moet met een voldoende zijn beoordeeld.
Praktijkexamen (eindexamen)
Voor het afsluitende examen geef je een les aan 3 of 4 klanten van een half uur. Je bereid een les voor op basis van een examenopdracht, laat deze beoordelen en verzorgt deze les. Je wordt beoordeeld door een erkende examinator van NL Actief.
Erkenning
Opleidingsroutes
1. Zelfstudie en examens via NL Actief
Je kunt je aanmelden voor examens door het aanmeldformulier te downloaden, in te vullen, ondertekenen en op te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Via het boek van NL Actief bereid je je voor op het theorie-examen. Tevens regel je een stageplek bij een fitnessclub en ga je aan de slag met de opdrachten om het portfolio te maken. Deze laat je aftekenen door je stagebegeleider. Vervolgens bereid je je voor op het praktijkexamen door het lesgeven te oefenen en je specifiek voor te bereiden op één van de casussen die je toegewezen krijgt.
De kosten voor de examens zijn € 330,- Het boek kost € 32,70.
2. Via een NL Actief erkende opleider
Als je graag les wilt krijgen over de stof die bestudeerd moet worden en wilt leren hoe je instructie moet geven kun je hulp krijgen van een opleider. Deze opleider verzorgt vaak theorie- en praktijklessen om je voor te bereiden op de examens. Voor mensen met al enige kennis en/of ervaring zijn er verkorte of spoedcursussen. Voor mensen die nog geen kennis en/of ervaring hebben is een regulier opleiding aan te bevelen. Vaak komt er naast het volgen van de lessen ook zelfstudie bij kijken (6-10 uur per week).
Zie hieronder een overzicht van NL Actief erkende opleiders in Nederland die deze opleiding aanbieden. Er is een onderscheid gemaakt tussen een reguliere cursus en een spoed- of verkorte cursus. Klik op de naam van de opleider voor meer informatie over dit opleidingsinstituut.