Calisthenics Trainer

Leer de oorsprong van Calisthenics. Hoe spiercoördinatie, kracht en explosiviteit te trainen middels je eigen lichaamsgewicht. Leer hoe door verschillende hoekstanden tijdens een oefening de moeilijkheidsgraad verandert.

Hieronder tref je meer informatie over de opleiding Calisthenics Trainer:

Voor wie

Fitness instructeurs, personal trainers, bootcamp trainers, sporttrainers en fysiotherapeuten die zich willen specialiseren in Calisthenics Trainer.

Toelating

Over het algemeen vragen opleiders geen verplichte vooropleiding. Een relevant diploma (bijvoorbeeld Fitnesstrainer A, CIOS of ALO) en/of kennis of ervaring op het gebied van eigen lichaamsoefeningen is wenselijk.

Inhoud van de opleiding

  • De oorsprong en ontwikkeling van Calisthenics
  • Trainings- en bewegingsleer
  • Anatomie, fysiologie en osteologie
  • Trainingsschema's maken
  • Calisthenics beoefenen (eigen vaardigheid en techniek)
  • Lesgeven in groepsverband
  • Lesgeven aan individuen
  • Communicatie

Examens

Deze opleiding wordt afgesloten met een theorie- en praktijkexamen. 

Erkenning

Opleiders hebben deze specialisatie zelf ontwikkeld zonder specifieke erkenning. Na het behalen van de examens wordt er een - door de opleider zelf uitgegeven - certificaat uitgegeven. 

Opleidingsroutes

Deze specialisatie wordt verzorgd middels lessen op een geschikte indoor- of outdoorlocatie. Gezien het praktische karakter van de opleiding is deze opleiding niet online te volgen. Het is van belang dat je zelf fysiek in staat bent om het praktijkgedeelte mee te kunnen doen. Vaak ontvang je een door de opleider zelf gemaakte reader of PowerPoint slides ter ondersteuning. Er wordt weinig tot geen zelfstudie gevraagd.

Calisthenics Trainer
Aalo
648
4 lesmomenten
6 uur per les
1 examendag(en)
-
Amsterdam
Bekijk locaties
Maak het jezelf makkelijk!
Overdag - Avond - Online?
Alles Dag Avond Online
Verkort of regulier
Alles Verkort Regulier
Prijs: €  500 €  1000
Aantal lessen: 4 8

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van fitnessopleidingen. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!