Blog

Het laatste nieuws over fitnessopleidingen vind je hier.

Top 3 populairste opleidingen in 2021:
Fitness Trainer A staat op de 1e plaats

Image

In 2021 is onze site druk bezocht met bezoekers die geholpen wilden worden om hun sportieve droom te verwezenlijken. Fitness-Opleidingen.nl heeft in kaart gebracht wat de drie populairste opleidingen waren in 2021. Op plaats nummer 1 staat de opleiding Fitness Trainer A. EFAA opleidingen is één van de opleiders in Nederland die deze opleiding aanbiedt. Fitness-Opleidingen sprak met John van Heel, eigenaar van EFAA opleidingen, over de opleiding Fitness Trainer A.

Wat leer je tijdens deze opleiding?

“Het lesmateriaal voor de theorie van deze opleiding bestaat uit het cursusboek Fitnesstrainer A van NL Actief (voorheen Fit!vak). Dit cursusboek  omhelst de complete theorie van de opleiding en dient als basis theorie voor het theorie-examen. Hier worden onderwerpen behandeld als Anatomie, Biomechanica, Inspanningsfysiologie, Trainingsleer krachttraining, klanten begeleiden en voeding.  EFAA opleidingen biedt als aanvullend studiemateriaal drie e-learning modules over Anatomie, Fysiologie en Trainingsleer”, aldus John van Heel. “Via deze modules maak je op een interactieve manier kennis met de basiskennis Anatomie, Inspanningsfysiologie en Trainingsleer en kan je leren op eigen tempo”.

“Ook worden de cursisten voorbereid op het praktijkexamen. Tijdens de cursus worden daarom thema’s behandeld als trainingsmethoden, schema’s opstellen, lesgeven en communicatie met klanten. Daarnaast bestaat de praktijk uit minimaal 60 uur stagelopen bij een sportcentrum en het uitwerken van de stageopdrachten. Tijdens de opleiding ontvang je ook uitleg over de inhoud hiervan. Deelnemers mogen zelf een stageplaats zoeken, maar EFAA opleidingen kan hierin ook ondersteunen”.

Wie volgen de opleiding zoal?

“Deze opleiding is bedoeld voor startende instructeurs die na deze praktische opleiding aan de slag willen als erkend fitnessinstructeur. Deze opleiding is daarnaast uitermate geschikt voor mensen die de opleiding Fitnesstrainer B, NASM Personal Trainer willen volgen of zich willen ontwikkelen naar leefstijl- en vitaliteit coaching”.

Wat voor certificaat ontvang je na het volgen van de opleiding?

“Als je voldaan hebt aan alle exameneisen dan ontvang je een officieel, door NL Actief (voorheen Fit!vak) erkend diploma. Je bent daarmee een bevoegd en professioneel medewerker voor een sport- en fitnesscentrum en gekwalificeerd om zelfstandig les en leiding te geven aan individuen en groepen. Tevens is het mogelijk je te registreren als Fitness Trainer A in het Nationale EREPS-register (niveau 3)”.

Is de opleiding tot Fitness Trainer A een populaire opleiding bij EFAA opleidingen?

“De NL Actief erkende Fitnesstrainer A opleiding is in combinatie met de NASM Personal Trainer opleiding één van de meest populaire opleidingen bij EFAA. Juist de combinatie van een sterke basisopleiding waarin Anatomie, Fysiologie en Trainingsleer het fundament vormt, gevolgd door de NASM Personal Trainer opleiding met een uniek PT concept, maakt deze combinatie tot de meest gewilde combiopleiding in de branche. EFAA biedt de Fitness Trainer A opleiding aan middels een dagopleiding bestaande uit 6 lesdagen en een avondopleiding bestaande uit 9 lesdagen”.

Wat zien jullie voor trends betreffende de ontwikkeling van Fitness Trainer A?

“De Fitness A is echt een instapopleiding en biedt cursisten de essentiële basis om te starten in de branche. We zien dat cursisten zich vervolgens ontwikkelen richting Personal Trainer of als Leefstijl- en Vitaliteit Coach. De Fitness Trainer A opleiding wordt ook gebruikt als basisopleiding om je vervolgens te specialiseren middels opleidingen als Yogirya, EMS trainer, UFW kickboxing, of Bootcamp of Running Trainer”.

“Je kunt ook doorstromen naar de Fitnesstrainer B opleiding van NL Actief die nog meer verdieping brengt. Daarna kun je de zogenaamde 4+ specialisaties van NL Actief volgen. De 4+ certificering, zoals Overgewicht en Obesitas, NAH, Reuma of Diabetes zijn expertises die waarschijnlijk in de toekomst elke trainer nodig heeft. Dit omdat er gewoonweg steeds meer 50 plussers actief worden in de fitness en onder deze doelgroep is leefstijl en gezondheid een steeds belangrijker thema”.

Wat maakt jullie opleiding tot Fitness Trainer A bijzonder?

“De visie van EFAA opleidingen is ‘bewuster gezonder leven op de meest natuurlijke manier’. Helaas leeft momenteel ruim 75% van de bevolking nog te ongezond en doen WHO, Gezondheidsraad en landelijke overheden er alles aan om dat tij te keren. De Fitnessbranche zien wij als de meest ideale uitvoerder van leefstijl begeleiding, bewustwording en preventie”.

“De Fitnesstrainer A opleiding vormt het fundament, waarmee de trainer mensen al kan helpen om onder andere te voldoen aan de Gezondheidsraad beweegrichtlijn, de Schijf van 3. Hiermee zien wij dus de trainer een verlengstuk en uitvoerder van de WHO en Gezondheidsraad richtlijnen en de primaire preventie ambassadeur en begeleider naar gezonder leven. Vanuit die basis en dat gedachtengoed bieden wij onze cursisten een optimale begeleiding en reiken wij hen gratis extra inzichten en workshops aan omdat we geloven dat wij als sector de meest belangrijke schakel zijn naar een gezondere toekomst”.

Image

Over EFAA Opleidingen

EFAA opleidingen geeft sinds 1988 opleidingen in o.a. NL Actief erkend fitnesstrainer, EU en internationaal erkend NASM Personal Trainer en Leefstijl en vitaliteit coach. Verder biedt EFAA veel specialisaties zoals EMS, UWF Kickboxing, Yogirya, Running instructeur, bootcamp, beweegcoach, voedingscoach, mindset coach, NirvanaFitness en meer. EFAA staat voor je onderscheiden als professional en een duurzame bijdrage leveren aan de leefstijl en gezondheid van mensen.

Kijk voor meer informatie op www.efaa.nl

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van fitnessopleidingen. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!