Blog

Het laatste nieuws over fitnessopleidingen vind je hier.

Opleiding uitgelicht:
Trojan Workout Instructeur

Image

Naast een betere conditie, afvallen of een strakker lichaam hebben zijn steeds meer mensen ook op zoek om op mentaal vlak te groeien en sterker te worden. Vaak zie je dat opleidingen of gericht zijn op het fysieke aspect of specifiek gericht zijn op het mentale aspect. Wat nu als je de deze twee aspecten samenbrengt in één workout zodat je zowel fysiek als mentaal sterker wordt? De opleiding Trojan Workout richt zich op beide aspecten. Fitness-Opleidingen.nl sprak met Martijn Bos, bedenker van de Trojan Workout en eigenaar van de Trojan Power Academy, over deze opleiding.

Hoe is Trojan Workout ontstaan?

“Trojan Workout is ontstaan vanuit de behoefte naar snelle en effectieve trainingen die op elk niveau veilig uitgevoerd konden worden. Vanuit mijn achtergrond als sportdocent, mental coach en Krav Maga instructeur heb ik deze opleiding ontwikkeld” aldus Martijn Bos.

“Ik ontdekte dat juist de combinatie en afwisseling van verschillende soorten oefeningen die de spieren elk op hun eigen wijze belasten iemand heel snel, heel sterk kan maken. Dit begon bij topvechters die hun kracht, conditie en gevechtsvaardigheden maximaal wilden ondersteunen, zowel fysiek als mentaal. Inmiddels is de workout verfijnd en is deze geschikt voor een brede doelgroep die dankzij deze training zijn grenzen kan blijven verleggen door slechts 2-3 keer per week, een half uur te trainen”.


Dus waar het begon als een workout voor topvechters is deze nu voor een breed publiek geschikt?

“Trojan Workout is een complete training doordat het vrijwel alle spiergroepen traint en alle grondmotorische vaardigheden worden ontwikkeld. De trainingsmethode is zodanig ingericht dat iedereen, van beginner tot topsporter, op elk niveau kan instappen, om op een veilige manier te trainen. Door deze insteek ontstond vanzelf een steeds bredere doelgroep buiten de vechtsport community. Mensen die dit doen hebben geen behoefte meer aan andere vormen van krachttraining. Het enige wat je nodig hebt is het bevatten van de Trojan principes. Je kunt vervolgens de training doen met je eigen lichaamsgewicht, een kettlebell, stootzak of medicine ball”.


Wie zijn de klanten die Trojan Workout volgen?

“Klanten van Trojan Workout zijn mensen die slim en veilig willen sporten, fit willen zijn, krachttraining nodig hebben en niet te veel tijd kwijt willen zijn om dit te bereiken. Aanvullend zien we ook klanten die een trauma of een hardnekkige blessure hebben die maar niet geneest. Ze hebben last van gevoelens en gedachten die hen belemmeren, waardoor ze niet verder kunnen. Of ze willen niet meer angstig zijn”.
“De kracht van Trojan Workout is dat iedereen dit kan doen, van beginners tot topatleten en dat het zowel een fysieke als een mentale component heeft. Je wordt dus zowel fysiek als mentaal sterker. Iedereen kan op zijn niveau instappen, trainen en blijven groeien. De kracht en fitheid die klanten door Trojan Workout ervaren maken een enorme impact op hun dagelijkse leven, waardoor ze mentaal ook weerbaarder worden en sterker in hun schoenen staan”.


Wat leer je tijdens deze opleiding?

“In twee dagen leer je de theorie en correcte uitvoering van Trojan Workout zodat je die aan een groep met verschillende niveau's kunt instrueren. Na het opleidingsweekend kun je direct zelf een Trojan Workout verzorgen. Je leert waarom de combinatie en afwisseling van verschillende soorten oefeningen (isometrisch, explosief, ballistisch en grind/paced) zo effectief zijn en hoe je verschillende trainingsschema’s kunt ontwikkelen met verschillende soorten oefeningen. Je leert ook de filosofische principes waar Trojan Workout in is geïntegreerd en gaat de verbinding tussen fysieke en mentale krachttraining (beter) begrijpen. Als instructeur ontwikkel je jezelf en kan je jouw klanten nog beter begeleiden, stimuleren en coachen”.


Wie volgen de opleiding zoal?

“Onze Trojan Workout Community bestaat uit topvechters, sport- en fitnessinstructeurs, mensen die op professioneel gebied met geweld of delicten te maken hebben en overige professionals die bezig zijn met weerbaarheid, gezondheid en persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast zien we ook deelnemers zonder professionele fitnessambities die deelnemen aan deze opleiding. Dit doen zij als onderdeel van hun persoonlijke, fysieke of mentale ontwikkeling”.


Wat voor certificaat ontvang je na het volgen van de opleiding?

“Na succesvolle deelname ontvang je een certificaat van de Trojan Power Academy welke drie jaar geldig is. Daarnaast ben je ook direct gecertificeerd door de Koninklijke Nederlandse Kracht Federatie (KNKF). Gecertificeerde Trojan Workout Instructeurs maken deel uit van een wereldwijd netwerk dat ondersteund wordt met marketing, events en meerdere digitale kanalen waaronder socials, website en een app die toegang geeft tot potentiële klanten. Ook organiseren we regelmatig bijeenkomsten en bijscholingsmomenten”.


Wat kun je met de opleiding tot Trojan Workout Instructeur? 

“Na de opleiding beheers en begrijp je de principes achter één van de meest effectieve vormen van krachttraining evenals de fysieke én mentale impact hier van op het dagelijkse leven. Dit ondersteunt niet alleen in jouw persoonlijke groei en ontwikkeling, maar ook in jouw werkzaamheden als instructeur en coach”.

“De opleiding wordt meerdere keren per jaar bij de Trojan Power Academy in Haarlem gegeven. Nadat je met succes gecertificeerd bent als Trojan Workout Instructeur (Level 1), kan je doorgaan met de Level 2 opleiding als Trojan Workout Coach. Daar gaan we dieper in op de principes achter mentale groei en kracht. Deze principes kan je voor de rest van je leven blijven toepassen om je zowel professioneel als persoonlijk te blijven ontwikkelen”.


Wat maakt jullie opleiding tot Trojan Workout Instructeur bijzonder? 

“Dit is de enige vorm van krachttraining die gebruik maakt van de combinatie van fysieke en mentale kracht en combinaties van oefeningen (isometrisch, ballistisch, explosief en grind). De uitwerking hiervan op de fysieke en mentale kracht kent geen weerga. Je leert andere mensen slimmer sporten, met slechts 2-3 keer per week een half uur trainen. Uniek in een Trojan Workout groep is dat mensen van verschillende niveaus samen trainen doordat de oefeningen op eigen wijze in intensiteit gevarieerd kunnen worden”.

“Trojan Workout trekt een steeds bredere doelgroep aan dan de oorspronkelijke Krav community en dit gebeurt wereldwijd zowel in de vechtsport- als fitnessbranche. De principes werken! Mensen zijn verbaasd over de impact die zo’n korte trainingsduur heeft op het lichaam en het dagelijkse leven. Het is daarmee een training die echt voor iedereen geschikt is”.

Image

Over Martijn Bos

Martijn Bos is één van de hoogst gecertificeerde IKMF Krav Maga Experts (E4) ter wereld. Hij is de oprichter van Trojan Power Academy, een opleidingsinstituut en trainingscentrum dat mensen helpt fysiek en mentaal sterker te worden. Hij is tevens de ontwerper van Trojan Workout een internationaal toegepaste trainingsmethode. Daarnaast is Martijn Bos personal coach en helpt zowel individuen als groepen, particulier en in het bedrijfsleven om fysiek en mentaal sterker te worden.

Kijk voor meer informatie op https://trojanworkout.com.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van fitnessopleidingen. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!