Blog

Het laatste nieuws over fitnessopleidingen vind je hier.

Top 3 populairste opleiders in 2021:
EFAA opleidingen staat op de 2e plaats

Image

In 2021 is onze site druk bezocht met bezoekers die geholpen wilden worden om hun sportieve droom te verwezenlijken. Fitness-Opleidingen.nl heeft in kaart gebracht wat de drie populairste opleiders waren in 2021. Op plaats nummer 2 staat EFAA Opleidingen. Fitness-Opleidingen sprak met John van Heel (59 jaar), eigenaar, directeur en docent bij EFAA opleidingen.

“Eigenlijk ben ik toevallig in de fitnessbranche terechtgekomen” geeft John aan. “Na de militaire dienst zocht ik in 1983 een bestemming voor een lege loods in Weert. Ik besloot om samen met een vriend een hoop ijzer te kopen om hier een fitness centrum te beginnen genaamd Body Fit. Doordat ik in 1984 Regina, mijn huidige vrouw, heb leren kennen, zijn we toen ook aerobics gaan aanbieden en moesten we al snel naar een nieuw pand. Hier zat een grote tuin bij waar ik iets mee wilde. Vanuit mijn fysiotherapie opleiding wilde ik graag kennis delen en bedacht ik dat het leuk zou zijn om een workshop te geven over Calisthenics versus Callanetics. Hier kwamen 380 inschrijven op af. Eén workshop werden er dus uiteindelijk twaalf. Vanaf dat moment is het balletje gaan rollen en is in 1988 het opleidingsinstituut ontstaan wat nu EFAA opleidingen is”.

Andre Struik

Wat was jullie succesvolste opleiding in 2021?

"De NASM Personal Training opleiding is de meest gevolgde opleiding van EFAA opleidingen in 2021. Deze opleiding wordt op 10 locaties door geheel Nederland verzorgd en start daar 2 tot 3 keer per jaar. In 2021 hebben zo'n 400 cursisten de NASM Personal Training opleiding gevolgd. We zien dat voor veel fitnessprofessionals deze opleiding een heel duidelijk werkmodel beidt om klanten - ongeacht hun niveau - met de juiste belastbaarheid en heel doelgericht te begeleiden over lange termijn. Daarnaast is dit de meest erkende opleiding in de branche (nationaal en internationaal) en ook nog eens Europees erkend. Andere populaire opleidingen in 2021 waren Fitnesstrainer A, Yogirya en onze Leefstijl en Vitaliteitscoach opleiding".

Waar ben je het meeste trots op kijkend naar 2021?

"Het meest trots zijn we als team op de opleidingsondersteuning die we bieden en de complimenten die we daarover krijgen. Naast de vier ondersteuners die we al hadden, hebben we in 2021 een extra opleidingsondersteuner toegevoegd aan ons ondersteuningsteam zodat onze cursisten goed begeleid en ondersteund worden gedurende hun opleiding. Vooral bij de intensieve opleidingen zoals NASM Personal Trainer of Fitnesstrainer A en B zien we dat dit een enorme meerwaarde is. Jaarlijks proberen wij onze cursussen en de begeleiding hierbij te optimaliseren door bijvoorbeeld extra studie tools te ontwikkelen. In 2021 hebben we gezien dat ons opleidingspercentage weer gestegen is. Zo was het slagingspercentage van NASM Personal Trainer in 2021 83%. Als je nagaat dat dit in 2009 zo'n 50% was dan kun je wel zien dat wij ons enorm ontwikkeld hebben om lesstof zo goed mogelijk aan te bieden aan onze cursisten".

Wat verwacht je van het jaar 2022?

"Het jaar 2022 wordt een omslagjaar voor de fitnessbranche, daar ben ik van overtuigd. In de afgelopen twee jaar is het bewustzijn over gezond leven en preventie enorm toegenomen. We staan nu op het punt dat sport essentieel verklaard gaat worden. Er staat dus iets belangrijks te gebeuren voor de fitnessclubs. EFAA opleidingen helpt fitnessprofessionals en fitnessclubs om zich hier op voor te bereiden met natuurlijk onze Personal Trainer opleidingen, maar ook met bijvoorbeeld het Healthy Lifestyle en Healthy Ageing programma. Dit programma helpt sportcentra, personal trainers en leefstijlcoaches, om die bewustwording dat sport en leefstijl essentieel is handen en voeten te geven. Ik zie 2022 dus als de start van een belangrijke ontwikkeling voor een gezondere toekomst, want we hebben behoorlijk wat pandemieën te bevechten zoals overgewicht, inactiviteit en diabetes".

Zijn er nog nieuwe opleidingen of ontwikkelingen die we in 2022 van EFAA opleidingen kunnen verwachten?

"In 2022 zullen wij twee nieuwe opleidingen lanceren. De eerste is de Healthy Lifestyle Promoter welke erkend is door Europe Active. Deze opleiding is bedoeld voor een brede groep professionals die leren over leefstijladvies en -coaching. Daarnaast gaan wij een Leefstijl Coach Opleiding op niveau 3 aanbieden gericht op het verzorgen van leefstijladviezen voor mensen die qua leefstijl aan het afglijden zijn maar met de juiste boost weer op het gezonde pad te krijgen zijn".

"Een andere ontwikkeling binnen EFAA opleidingen is een community voor de fanatieke fitnesser. Wij willen hen de mogelijkheid geven om op een gedegen manier goede kennis over verantwoord, optimaal en veilig fitness te beoefenen op te doen. Wij gaan een platform ontwikkelen waar men deze informatie kan vinden om zo zelf meer regie te vormen over hun eigen trainingsprogramma".

Wat maakt EFAA uniek in Nederland?

"Wij zitten niet in een fitnessbranche maar in een preventieve gezondheidsbranche. Hier zijn wij al vanaf 1998 me bezig omdat wij toen al wisten dat bewegen een medicijn is. Hier zijn in de loop van tijd voeding als medicijn en je brein als medicijn bijgekomen. Bijna 20 jaar geleden zijn wij al begonnen met het aanbieden van opleidingen tot personal trainer terwijl personal training in Nederland nog niet bestond. Kortom, we zijn een opleidingsinstituut met een duidelijke visie over de rol van fitnessclubs en -professionals in Nederland en inspireren hierover graag mensen die deze visie met ons delen. Wij zijn niet alleen bekend vanwege onze NASM Personal Trainer opleiding, maar ook veel verdiepingsmodules van NASM en andere specifieke doelgroep programma's".

"Een ander project waarmee we ons onderscheiden is het New Health project. Dit project richt zich op een preventief programma in tegenstelling tot het al bestaande Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) programma dat alleen beschikbaar is voor mensen met obesitas. Vanaf 2020 hebben wij, met dank aan een subsidie van de Europese Unie, een preventief leefstijlprogramma mogen ontwikkelen. Het doel van het dit programma is om sport- en leefstijl-organisaties, professionals, vrijwilligers, maar ook geïnteresseerde consumenten, kennis en hulpmiddelen aan te reiken en meer inzicht te geven over de preventieve en gezondheid bevorderende voordelen van lichamelijke activiteit, gezond eten, mentale fitheid en een gezonde levensstijl". Meer hierover is te zien op www.hoedoejedat.nu en www.new-health.eu".

"Wat ons bovenal uniek maakt, is een team dat ten alle tijden klaar staat voor onze cursisten, dat er alles aan doet om de cursist in de opleiding èn in hun persoonlijke carrière te helpen".

Image

Over EFAA Opleidingen

EFAA opleidingen geeft sinds 1988 opleidingen in o.a. NL Actief erkend fitnesstrainer, EU en internationaal erkend NASM Personal Trainer en Leefstijlcoach. Verder biedt EFAA veel specialisaties zoals EMS, UWF Kickboxing, Yogirya, Running instructeur, voeding, NirvanaFitness en meer. EFAA staat voor je onderscheiden als professional en een duurzame bijdrage leveren aan de leefstijl en gezondheid van mensen.
Kijk voor meer informatie op www.efaa.nl

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van fitnessopleidingen. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!