Blog

Het laatste nieuws over fitnessopleidingen vind je hier.

Top 3 populairste opleiders in 2021:
Spinning ® staat op de 3e plaats

Image

In 2021 is onze site druk bezocht met bezoekers die geholpen wilden worden om hun sportieve droom te verwezenlijken. Fitness-Opleidingen.nl heeft in kaart gebracht wat de drie populairste opleiders waren in 2021. Op plaats nummer 3 staat Spinning®. Fitness-Opleidingen sprak met Andre Struik (45 jaar), manager onderwijs van Spinning®. 

"De rode draad in mijn leven is onderwijs. Ooit begonnen als leerkracht in het basisonderwijs ben ik via het bedrijfsleven, bijna 10  jaar geleden bij Mad Dogg Athletics terecht gekomen. Ik heb het hier prima naar mijn zin en ben als programmamanager verantwoordelijk voor het onderwijs in de regio’s Europa, het Midden-Oosten en Afrika” vertelt Andre. “Wij bieden Spinning® opleidingen aan maar verkopen ook Spinning® bikes, kleding en accessoires. Ik ben Spinning® Master Trainer en naast het verzorgen van opleidingen geef ik zelf ook nog steeds met veel plezier Spinning® lessen”. 

Andre Struik

Waar verzorgen jullie de Spinning® opleidingen?

“Op dit moment hebben wij één vaste leslocatie in Maassluis. Hier hebben wij bij ons kantoor een speciaal ingerichte studio waarin wij zowel praktijk als theorie kunnen verzorgen. In het verleden hadden we meer leslocaties in het land omdat wij gebruik maakten van Spinning® ruimtes in fitnesscentra. Vanwege de maatregelen rondom Covid en de onzekerheid die dit met zich meebracht zijn we hier mee gestopt. Onze eigen Spinning® studio geeft ons voldoende mogelijkheden om veilig en flexibel onze opleidingen te verzorgen. Zo af en toe komt het wel voor dat wij een inhouse training geven bij een fitnessclub ergens in het land”.

Wat voor opleidingen bieden jullie aan?

“Onze bekendste opleiding is de opleiding tot Spinning® Instructeur. Deze tweedaagse opleiding leert hoe je op een veilige en verantwoorde manier Spinning® les geeft. Je leert over fietsinstellingen, fietstechnieken en over verschillende parameters. Uiteraard komt ook het lesgeven aan bod en het maken van trainingen. Al onze trainingen zijn fysiologisch onderbouwd. Wij verzorgen dus ook theorie over de fysiologie tijdens het fietsen”.

“Daarnaast bieden wij nog twee vervolgopleidingen aan. De Spinpower® opleiding is gericht op het geven van lessen die meer prestatiegericht zijn met behulp van vermogensstatistieken en trainingszones. De opleiding tot Rockstar® instructeur leert je te werken met visuals, DJ-achtige muziekmixen en je coachingsvaardigheden te verbeteren. Aanvullend organiseren wij ook workshops rondom een bepaald thema of techniek die van meerwaarde zijn voor de Spinning® instructeur”.

Hoe kijk je terug op 2021?

“Het jaar 2021 stond natuurlijk in het teken van alle gevolgen door Covid met onder andere de sluiting van fitnessclubs. Ook onze opleidingen konden hierdoor in sommige periodes niet door gaan. Het ging mij aan het hart dat sommige enthousiaste Spinning® Instructeurs zijn gestopt met lesgeven omdat hun sportschool sloot en ze wat anders zijn gaan doen”.

“Tegelijkertijd ontstonden er weer nieuwe kansen. Zo is onze verkoop van Spinning® bikes aan de mensen die er voor thuis één wilden hebben enorm gestegen. Ook ons ‘video on demand’ programma is veel verkocht. Door de ontwikkeling van het Spinning® digital programma boden wij consumenten een alternatief om toch te blijven trainen”.

“Binnen onze community hebben wij ook ondersteund bij het verzorgen van online lessen. Zo begon men te experimenteren om les te geven via Facebook. Maar vanwege de muziekrechten bleek dat toch niet zo’n goede keuze te zijn. Uiteindelijk hebben we prachtige initiatieven gezien met Zoomlessen waarbij men hun huiskamer of zolder had omgebouwd tot halve opnamestudio’s met geluidsapparatuur en lampen. Dat was prachtig om te zien”.

Wat zijn je verwachtingen van 2022?

“Hopelijk is er een perspectief dat we niet steeds vervallen in lockdowns, gaan fitnessclubs weer open en kunnen wij onze opleidingen aanbieden. Op het gebied van opleidingen willen wij in 2022 vooral inzetten op het gebruik van ondersteunende middelen bij een Spinning® les. Neem bijvoorbeeld een cadansmeter die vrij gemakkelijk aan een pedaal is te bevestigen. Vervolgens kun je deze koppelen aan een app. We zien een trend ontstaan dat de wereld van de ‘pro riders’ en consumenten steeds meer bij elkaar komen. Deze samensmelting noemen we ook wel de wereld van de ‘prosument’. Daarnaast zullen we nieuwe Spinning® bikes lanceren”.

“Kijkend naar de consument en zijn gedrag verwacht ik dat als de fitnessclubs weer open gaan er velen weer zullen kiezen voor Spinning® lessen. Mogelijk dat fitnessclubs wel kiezen om met minder bikes in een ruimte te werken om zo wat meer afstand te bewaren. Het zou zomaar kunnen dat fitnessclubs er voor kiezen om tijdens de les ook een camera op de instructeur te richten om zo klanten de mogelijkheid te bieden om de les ook thuis te volgen. Je krijgt dan een hybride vorm wat best interessant kan zijn. Als je graag een les om 19:00 uur wilt volgen kun je thuis nog even rustig eten om pas om 18:57 uur op je bike te stappen. Wat ook interessant kan zijn is dat als je in Maastricht woont je er voor kan kiezen om een Spinning® les te volgen die in Groningen gegeven wordt”.

Wat maakt jullie uniek in Nederland?

“Mad Dogg Athletics is dé ontwikkelaar van indoor cycling. Hier is het allemaal begonnen, met Spinning® als het bekende merk. Je kunt het vergelijken met Luxaflex. Ook dat is een merknaam die iedereen gebruikt voor raamdecoratie. Wij zijn full time met Spinning® bezig. Het ontwikkelen van de perfecte bike, onze trainingsprogramma’s en het ondersteunen van onze community en fitnessclubs. Hierbij ontwikkelen we ons nog steeds. Wij zijn dan wel het oudste bedrijf wat met indoor cycling bezig is maar zeker niet ouderwets!”

Image

Over Spinning®

Spinning is een beschermde merknaam en maakt onderdeel uit van Mad Dogg Athletics, een groot apparatuur en opleidingsconcern uit Amerika. In 1994 richtten wielrenners en ondernemers John Baudhuin en Johnny G Mad Dogg Athletics op om het Spinning® indoor cycling-programma en de Spinner® bike te ontwikkelen. Als fietsers waren de twee op zoek naar een betere hometrainer voor fietstraining en samen bouwden ze de eerste Johnny G Spinner met de ergonomie en geometrie van een echte racefiets. Omdat Spinning niet tevreden was met de componenten van traditionele indoor bikes, was Spinning de eerste fabrikant die racefietsgeometrie, klikpedalen, aerodynamisch stuur en racezadels in zijn fietsen integreerde.
Kijk voor meer informatie op www.spinning.eu

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van fitnessopleidingen. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!